Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πέρασε σύρριζα από τη Γη ο αστεροειδής

Ήταν ορατός από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία

Αστεροειδής, στο μέγεθος περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου, πέρασε πολύ κοντά από τη Γη, αλλά με ασφάλεια και χωρίς να παρεκκλίνει από την τροχιά του, και ήταν ορατός την Παρασκευή από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Η είδηση αυτή, έπειτα και από τη βροχή μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων στη Ρωσία που άφησε πίσω της εκατοντάδες τραυματίες, προκάλεσε την έντονη ανησυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες ήταν καθησυχαστικοί, ενώ σύμφωνα με αστρονόμους η βροχή μετεωριτών στη Ρωσία δεν σχετίζεται με το πέρασμα του αστεροειδούς από τον πλανήτη μας και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο εν λόγω αστεροειδής πέρασε από τη Γη, στις 9 ώρα Ελλάδας και μέσω του protothema.gr παρακολουθήσατε live το φαινόμενο (η μετάδοση ξεκίινησε στις 19.00 ώρα Ελλάδας). Στις 21.24 ώρα Ελλάδας ο 2012 DA14 πέρασε πάνω από τη Τζακάρτα της Ινδονησίας σε απόσταση μόλις 27.700 χιλιομέτρων!

2 σχόλια:

  1. Πάει πέρασε κι αυτό..Στην αρχή νόμιζα ότι σχετιζόταν με τους μετεωρίτες της Ρωσίας.Πώς έτυχε την ίδια μέρα να τύχουν τα δύο αυτά πλανητικά φαινόμενα; (αστεροειδής, μετεωρίτες)
    Αυτοί (η ΝΑΣΑ υποθέτω) που ήξερε για τον αστεροειδή (15 Φεβρ), ήξερε και για τον μετεωρίτη (15 Φεβρ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή